11 Eylül 2017 Pazartesi

Vizeniz olmadan da gidebileceğiniz bazı şehirler

Vizeniz olmadan da gidebileceğiniz bazı şehirler
Henüz bir tatil hazırlığınız ya da planınız yoksa da telaşlanmayın. Dilediğinizde çantanızı alıp vizesiz yurt dışı tatiline çıkabileceğiniz birçok adres sizi bekliyor. İşte vizeniz olmadan da gidebileceğiniz bazı şehirler.
Saraybosna / Bosna Hersek
Hem Doğu’dan hem de batıdan izler taşıyan Bosna Hersek’te şehrin kalbinin attığı yer olan Osmanlı’dan yadigar Başçarşı, Mimar Sinan’ın Bosna’daki eseri Gazi Hüsrev Bey Cami, yine bir Osmanlı yapısı Ay Saati ve çok iyi korunmuş Osmanlı köyü Poçitel görülmesi gereken önemli yerlerden. Bosna savaşında kullanılan ve şehrin tüm ihtiyaçlarının karşılandığı tüneller, 16’ıncı yüzyılda Mimar Hayruddin tarafından yapılan Mostar Köprüsü ve I. Dünya Savaşı’nı başlatan olayın yaşandığı Latin Köprüsü görülmesi gereken tarihi ve turistik mekânlar.
Mokano Ville / Monako
Eğlence, konaklama ve gece hayatında farklı gelir düzeyleri için geniş alternatifler sunan Monaco, lüks ve konforlu spa programlarıyla sağlık ve güzellik peşinde koşunlar için de önemli bir merkez. Prens 1. Albert tarafından inşa ettirilen Oceanographic Müzesi ve akvaryum uğranılacak yerler arasında. Akdeniz’e kıyısı olan Fransa’nın bağımsız şehir devleti Monako Prensliği gezginlere ilginç deneyimler vaat ediyor.
Kazablanka / Fas
Bir filmden daha fazlasını sizlere canlı canlı görebilme fırsatı sunan Kazablanka Fas’ın Atlantik Okyanusu kıyısındaki kentidir. Filmin bir çok sahnesinde geçen Rick’s Cafe’ye giderek o sahnelerin içine girebilir, kışın bu soğuk ayında okyanus kıyısında sıcak günler geçirebilirsiniz. Şehre damgasını vuran 2’inci Hasan Cami ve türbesi, surlar içindeki eski pazar Medina, Arap ve Fas kültürünün en otantik adresi Quartier Habous görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor. Otantik yemeğin tek adresi La Fibule.
Batum / Gürcistan
Belki de ülkemizde en sık gidilen şehirlerden birisi olarak Batum'u örnek gösterebiliriz. Yemyeşil dağlar ile kilometrelerce uzayıp giden bir kumsal arasında kurulu Batum’a pasaportunuz olmasa dahi kimlikle Artvin’den yürüyerek geçebilirsiniz. Son yıllarda eğlence ve gece hayatıyla dikkatleri çeken Batum, doğa, tarih, sanat ve lezzet gibi alanlarda da farklı alternatifler sunuyor. Şehrin sakin ve huzurlu havası, ucuzluğu ve insanların yardımseverliği tatil için Batum’u cazip kılan özellikler arasında yer alıyor. Ayrıca dünyanın en büyük ve en önemli botanik parklarından biri de Batum’da mutlaka görülmesi gerekenler arasında yer alıyor.
Üsküp / Makedonya
Tarih ve doğa güzellikleri ile öne çıkan ve 500 yıllık Türk hâkimiyetinin izlerini üzerinde hala taşıyan bir şehir: Üsküp. Emin olun Üsküp’te kendinizi Türkiye’de hissedebilirsiniz. Tarihle doğayı bir arada yaşamak isteyenler için ideal bir tatil adresi olan Üsküp birçok kültürel etkinlik için de önemli bir merkez.
Tahran / İran
Fars kültürü ve sanatına dair birçok örnek sunan Tahran, görkemli sarayları, nadide eserler barındıran müzeleri, büyük meydanları, çok sayıda park ve bahçeleri olan bir şehirdir .Havaalanının yakınında bulunan Azadi Anıtı ile geziye başlayabilirsiniz. Anıtın içerisinde İran üretimi çini ve cam sanatı ürünlerinin sergilendiği salonlar ve şehrin büyük bir bölümünü görebileceğiniz seyir pencereleri bulunuyor. Lale parkının kuzeyindeki Ulusal Halı Müzesi’nde ünlü İran halılarından en seçme örnekleri sergileniyor. Şah döneminden kalma Gülistan Sarayı, Bazar-ı Bozorg (Kapalı Çarşı), Şeyh Abdulazim’in türbe ve camisi İran kültürünü tanımak amacıyla muhakkak gezilmesi gereken yerler arasında.
obilet.com adresinden satın aldığınız bir otobüs ya da uçak biletini, kesinti olmadan iptal edebilirsiniz.

2 yorum:

  1. eksiği var fazlası yok. Harika bi paylaşım. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. bosnaya balayına gitmişti arkadaşım. çok memnun kaldılar. umarım bize de kısmet olur

    YanıtlaSil