8 Eylül 2017 Cuma

Bursa'da günübirlik aktivite yapılabilecek güzel yerler

Bursa'da günübirlik aktivite yapılabilecek güzel yerler
Eğer Bursa'da veya Bursa'ya yakın bir yerde yaşıyorsanız; hafta sonu tatili için sizin de birden çok alternatifiniz var. Başta hafta sonu tailleri olmak üzre, tüm resmi tatilde Bursa ve çevresinde yaşayanlar, kendileri için uygun tatil yerleri aramaya başlarlar. Burada kaç saatlik otomobil yolculuğunu göze aldığınız ve konaklama yapmak isteyip istemediğiniz gideceğiniz yeri belirlemek önemli bir rol oynuyor. Eğer günü birlik bir gezi düşünüyorsanız Bursa içindeki, şehrin kalabalığından uzak alternatifler çok daha cazip olabiliyor. İşte Bursa'da veya Bursa'ya yakın bir yerde yaşayanlar için piknik yapılabilecek güzel yerler.
Cumalıkızık
2000 yılında UNESCO'nun Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Bursa'nın Cumalıkızık Köyü, 2014 yılında ise Dünya Mirası olarak tescil edildi. Osmanlı sivil mimarisinin en görkemli köy yerleşimini günümüze ulaştıran Cumalıkızık, son yıllarda ülkemiz yanında tüm dünyada da tanınmaya başlamıştır. Cumalıkızık kültür varlıkları yanında doğal varlıklarca da zengindir. Onlarca çeşit kahvaltı bulabileceğiniz Cumalıkızık köyü haftasonları oldukça kalabalık olabiliyor. Eğer hafta içi müsait olursanız, kesinlikle sizi sakin ve huzurlu bir gün bekliyo olacaktır.
Misi Köyü
Misi ya da bugünkü adı ile Gümüştepe Mahallesi; Bursa’nın Nilüfer İlçesi’nde Bursa’dan yaklaşık 12 km uzaklıkta yer alıyor. Burası içinden dere geçen, birbirinden renkli evlere sahip şirin bir köy. 1989 yılından beri kentsel sit alanı ilan edilen köyün evleri koruma altına alınmış. Burası da eski bir Rum Köyü. Misi Köyü'nde rengarenk evlerin olduğu sokaklarında kaybolup fotoğraflar çekebilir, dere kenarında çay içerek manzaranın tadını çıkartabilirsiniz. Eğer Bursa'yı çok iyi bilmiyorsanız köyü navigasyonda aradığınızda Gümüştepe Mahallesi diye aramanız gerekiyor.
Gölyazı
Bursa'nın tarihi köylerinden biri olan Gölyazı coğrafi şekli ile Karadağ'ın meşhur Sveti Stefan Köyü'nü andırıyor. Özellikle fotoğraf tutkunları bu köyü kesinlikle es geçmemeli diyoruz. Tarihi dokusu ve balıkçılığıyla meşhur olan Gölyazı'da klasik pikniklerin dışında şehrin kalabalığından uzak sakin bir gün geçirebilirsiniz.
Trilye
İstanbul'dan sadece 2 saat gibi bir sürede ulaşabileceğiniz Trilye, Rumlar'dan kalma bir balıkçı kasabası. Burayı gezip de etkilenmemek elde değil. Bursa'nın diğer turistik kasabalarından sonra burası da turizmin önemini anlamış ve yeni yeni adımlar atıyor. İyice popülerleşmeden Trilye'yi gezmekte fayda var. Trilye yarım günde rahatlıkla gezilebilecek bir yer olarak göze çarpıyor.
Mudanya
Trilye'ye yaklaşık 15 km uzaklıkta yer alan Mudanya'nın tarihi Milattan Önce 7. yüzyıla kadar dayanıyor. Kurtuluş Savaşı'nı sonlandıran Mudanya Mütarekesi ile meşhur bu güzide ilçemizin sokaklarında o ahşap evlerin büyüsüne kapılmamak elde değil. Ayrıca sahilde yürüyüş yapıp, Mudanya'nın meşhur köftecilerini deneyimleyebilirsiniz. Sahildeki Mütareke Müzesi Evi'ni de ziyaret etmeyi unutmayın. İstanbul'dan Mudanya'ya Yenikapı'dan feribot ile ulaşmak da mümkün.

1 yorum:

  1. 2 saat kadar sürüyo sanırım Mudanya budo ile. hepsi birbirinden güzel yerler. paylaştığınız için teşekkürlerr

    YanıtlaSil