24 Eylül 2017 Pazar

Beyrut seyahat rehberi


Akdeniz kıyılarındaki Beyrut, Lübnan'ın atar damarı desek yanlış olmaz. Başkent, hem doğal bir liman olarak ülkenin en önemli kapılarından birisi olarak denize açılıyor, hem de şehre hayat veren Beyrut Nehri sayesinde bu ticaret kapısı sadece Akdeniz kıyılarıyla sınırlı kalmıyor ve ülkenin içerisine doğru sızmayı başarıyor.
Şehir hala geçmişin izlerini taşıyor
Beyrut sadece bugüne özgü değil, geçmişe dair değerleri de yaşatan bir şehir olarak karşınıza çıkıyor. Tarihi neredeyse 5 bin yıl öncesine dayanan şehir, uzun yıllar Ortadoğu'nun ticaret, ekonomi ve felsefi merkezlerinden biri olarak yükselmiş olsa da, yaşanan iç savaştan sonra bu özelliklerini ikinci planda bırakmıştır. Buna rağmen Beyrut kendini geliştirmeye devam etmekte ve geçmişte sahip olduğu özellikleri yaşatmak için elinden geleni yapmaktadır. Özellikle bu dönemin anıları bugün Beyrut sokaklarında hala görülmektedir. İşte tam da bu yüzden geçmiş ve gelecek arasındaki köprüyü Beyrut sokaklarında gezerken damarlarınızda hissedeceksiniz.
Şehrin Ulusal Müzesi sizi büyüleyebilir
Şehrin sokaklarında gezmeye başladığınızda, gitmeniz gereken başlıca birkaç durak olacak. Bunlardan ilki Beyrut Ulusal Müzesi. Lübnan'daki arkeolojik eserlerin başlıca durağı olan müze, mimarisiyle sizi büyüleyecek. Burada tarihe bir kez daha tanıklık etme fırsatı bulacaksınız.
Farklı kültürleri bir arada barındırıyor

Yolunuza tarihi sokaklarda gezerek devam ettiğinizde bir diğer durağınız Aziz George Yunan Ortodoks Kilisesi olacak. Farklı kültürleri yaşattığı gibi farklı dinlere de ev sahipliği yapmış olan şehir, bu dinlerin hepsine saygıda kusur etmeden, mimari ve tarihi değerleri yaşatmayı başarıyor ve bu kilise, tüm ihtişamıyla ziyaretçilere kapılarını açıyor. Aynı şekilde El Ömer Camii, Muhammed Al-Amin Camii de ziyaret etmeniz gereken harika ibadethaneler olarak listenizde yer almalı.

1 yorum:

  1. zaten bu arap yarımadasının ayrı bir büyüsü farklı bir havası var yav. Rabia hanım ellerinize sağlık. favorilerime eklediğim bir yazı

    YanıtlaSil