29 Eylül 2017 Cuma

Trafiğe takılabileceğiniz şehirler


Ülkemizde trafik denince akla ilk gelen şehir genelde İstanbul olur. Peki; dünya üzerinde en berbat trafiğe sahip diğer yerleri merak ediyor musunuz? Arabayla seyahat etmek istemeyeceğiniz dünyadaki trafiğe takılabileceğiniz şehirler...
Bangkok / Tayland
Bangkok, Tayland'ın en büyük şehri ve başkentidir. Tayca Krung Thep olarak anılır. 2010 sayımına göre nüfusu 8,280,925'dur.
Roma / İtalya
Roma veya Roma komünü, İtalya'nın, Lazio bölgesinin ve aynı zamanda Roma ilinin başkentidir. Roma hem şehir hem de özel komün statüsü taşır. Tiber ve Aniane nehirleri arasında ve Akdeniz'e yakındır.
İstanbul / Türkiye
İstanbul, Türkiye'de yer alan şehir ve ülkenin 81 ilinden biri. Ülkenin en kalabalık, ekonomik, tarihi ve sosyo-kültürel açıdan en önemli şehridir.
Jakarta / Endonezya
Cakarta, Endonezya'nın başkenti ve en büyük şehridir. Cava Adası'nın kuzeybatısında 661,52 km² alana kurulu olup, nüfusu 8.490.000'dir. Cakarta ülkenin ekonomik, kültürel ve siyasi merkezidir
Guadalajara / Meksika
Guadalajara Meksika'nın güneydoğu kesiminde, Jalisco eyaletinde tatil kenti, aynı adlı eyaletin başkenti şehir. Güney doğusunda olup 2,109,049 metropolitan alan nüfusu ile ülkenin dördüncü büyük şehridir.
Moskova / Rusya
Moskova, Rusya Federasyonu'nun başkenti ve nüfus açısından en büyük şehridir. Şehir merkezinde 10.406.578'lik nüfusa sahiptir. Banliyöler de eklendiğinde 18 milyona yaklaşan bir nüfusa ev sahipliği yapar.
St. Petersburg / Rusya
Sankt-Peterburg ya da Türkçe kaynaklardaki yaygın adıyla St. Petersburg, Moskova'nın 715 km kuzeybatısında bulunan, Rusya'nın 2., Avrupa'nın 4. büyük şehri. Kültürel merkez oluşunun yanı sıra zarif binalarıyla da bilinir.
Surabaya / Endonezya
Surabaya, Endonezya'nın en büyük ikinci şehri ve Doğu Cava bölgesinin başkentidir. Cava'nın doğusunda, Mas Nehri'nin ağzında ve Madura Boğazı'nın kıyısında bulunur. 2007 yılında yapılan tahminlere göre şehir nüfusu yaklaşık 3 milyon idi.
Mexico City / Meksika
Meksiko, Meksika'nın 32 federal yapılanmasından biri, ülkenin başkenti ve nüfus bakımından en büyük şehri. "Alfa" bir küresel şehir olup, Amerika kıtasının en önemli finansal merkezlerinden biridir.
Buenos Aires / Arjantin
Buenos Aires Arjantin'in başkenti ve São Paulo'dan sonra Güney Amerika'nın ikinci büyük kentidir.

1 yorum: