18 Eylül 2017 Pazartesi

Neden Trabzon'a seyahat etmeliyim?

Ülkemizin en yeşil yerlerinden birisi olan Trabzon, Karadeniz turlarının vazgeçilmez şehri konumundadır. Bu yazımızda meşhur yemekleri, doğa güzellikleriye her yıl binlerce turist ağırlayan Trabzon'a seyahat etmenin nedenlerini sıraladık.
Tabii ki; Sümela Manastırı
Trabzon denilince birçok kişinin aklına gelen şeylerin başında Sümela Manastırı gelmekte. Bu manastır yalnızca Trabzon’da değil aynı zamanda Karadeniz Bölgesi içersinde yapılmış olan en görkemli yapı olarak da bilinmekte. Maçka’daki Karadağ eteklerine kurulmuş olan manastır vadiden 300 metre yükseklikte, müthiş bir manzaraya sahiptir. Turistlerin gözde mekanlarından biri olan manastır kışın karla kaplı iken yazın ise yemyeşildir.
Doğa Harikası; Uzungöl
Çaykara ilçesinde yer alan Uzungöl özellikle de doğal güzellikleri ve sık ormanları ile tam anlamıyla turistik bir alan. Doğa yürüyüşünün yanı sıra burada bisiklet turları yapılabileceği gibi aynı zamanda isteyen kişiler burada uzu süre kalmak istiyorsa otellerde de konaklayabilir.
Şarkılara konu olan; Boztepe
Karadeniz’e yukarıdan bakmak isteyen kişilerin gidecekleri nokta hiç şüphesiz ki Boztepe. Özellikle de akşam saatlerinde burada bulanan kafelerde bir taraftan yeni demlenmiş çayın tadını çıkartırken diğer bir taraftan ise manzarayı doyasıya seyredebilir, böylece Trabzon’un tadını en iyi şekilde çıkartmış olursunuz.
Otantik cennet; Zigana Yörük Çadırı
Trabzon’un 3 farklı yerinde kurulmuş olan Yörük çadırı özellikle de son dönemlerde en çok turistlerin gittiği mekanlar arasında. Ziyaretçilerine otantik bir ortam sunmayı başaran bu açık alanda açık büfe kahvaltı servisi sayesinde gelenlerden tam not almayı da başarmış oluyor. Oldukça geniş bir kahvaltı seçeneğine sahip olan Zigana Yörük Çadırı’nın fiyatı ise tahmin edilenden çok daha uygun. Böyle olunca isteyen herkes gerek tek başına gerekse sevdikleri ile burada dilediği gibi zaman geçirebiliyorlar.
Yeşilin her tonuyla; Yaylaları
Hiç şüphesiz ki yalnızca Trabzon değil Karadeniz denildiği zaman insanların akıllarına gelen şeylerin başında yaylalar gelmekte. Sahip olduğu yeşil doğası sayesinde görenleri kendine hayran bırakan Trabzon’a gelenlerin buraları ziyaret etmeden gitmemeleri gerekmekte. Garester Yaylası, Sera Gölü Yaylası, Lapazan Yaylası, Maçka – Kiraz Yaylası, Maçka – Mavura Yaylası gibi pek çok farklı yayla özellikle de yaz aylarında ziyaretçilerini beklemekte.
Oksijenden başınızı döndürecek; Ormanları
Karadeniz’in dört bir yanı muhteşem yeşillikler ile kaplı. Dolayısıyla buraya gelecek olan kişiler kendilerini şehrin kötü havasından ve enerjisinden kurtarıp bu alanda kendilerini yenileyecek ve böylece enerji depolayacaktır. Bir taraftan tertemiz hava ile yenilenirken diğer bir taraftan ise dağların eteklerinde yer alan köyler ziyaret edilebilir.
Kuymak !
Bazı yerlerde mıhlama olarak da bilinen bu müthiş lezzet mısır unu, tuzlu peynir ya da özel mıhlama peyniri ve tereyağı ile yapılmaktadır. Altın sarısı rengi ile tadanları kendine hayran bırakan bu lezzet, Trabzon’daki pek çok yerde misafirler için özel olarak hazırlanmaktadır. Kuymak ve yanındaki taze Trabzon ekmeği olmak üzere muhteşem lezzetler ile gelenler buradan memnun ayrılmış oluyor.
Ayasofya Müzesi

Kilise olarak yaptırılmış olan Ayasofya Müzesi, daha sonrasında ise cami ve hastane olarak kullanılmıştır. Şimdilerde ise müze olarak buraya gelen turistleri kendine çekmektedir. Sümela Manastırı ile birlikte Trabzon’un en fazla turist çeken alanlarından biri olarak bilinir.

1 yorum:

  1. sümelanın eski güzelliği artık olmasa da herkesin görmesi gereken bi yer. yazık ki sahip çıkamıyoruz böyle değerlerimize. yazı için teşekkürler

    YanıtlaSil