13 Kasım 2017 Pazartesi

ERASMUS İÇİN TERCİH EDİLEBİLECEK 5 ÜLKE


Her üniversite öğrencisinin hayali ve uğruna dönem uzatmayı göze aldıkları bir programdır Erasmus. Avrupa’daki anlaşmalı üniversitelerle öğrenci değişimlerinin yapıldığı bu programda, Türk gençliğinin Avrupa’da görecekleri, görmek için yanıp tutuştukları, yazları çalışıp ve yemeyip içmeyip kredisinden bursundan arttırdıkları ile gidilesi 5 ülkeyi sıraladık.
  1. Polonya
Tarihi yapıları, kiliseleri, mimarisi ve büyük kütüphaneleri ile Polonya sadece öğrenciler için değil, her yaştan insanın da gitmesi ve görmesi gereken güzel bir Avrupa ülkesi. Ülkenin fiyatları öğrenciler için daha önemli olduğundan onu da belirtelim. Gençler, bu ülke görüp görebileceğiniz, program kapsamındaki en uygun ülke. Bu sebeple diğer ülkelere nazaran, öğrenciler için biraz daha ön plana çıkıyor. Mimarlık, tıp, sağlık bilimleri, ziraat mühendisliği, temel bilimler ve ekonomi gibi alanlarda da eğitim seviyenizi üst sınırlara çıkaracak bu ülkede Erasmus deneyimini yaşamak, size güzel deneyimler yaşatacaktır.
  1. Portekiz
Harika plajları, göz alıcı doğal ve tarihi yapıları, sempatik ve cana yakın insanları ile Portekiz’de hiç yabancılık çekmeyeceğinizi bilin öncelikle. Çok eğlenceli ve canlı bir ülke. Özellikle büyük şehirlerinde düzenlenen aktiviteler muhteşem. Yemeklerinin de ayrıca leziz olduğunu ve unutmayın. Tek sıkıntı maddi olarak sizi zorlayabilecek bir ülke. Fiyatlar uçmuş durumda. Ama doğrusunu söylemek gerekirse bu buram buram tarih kokan ve size beklediğinizin üstünde bir deneyim yaşatacak olan Portekiz için buna değer. ☺
  1. Almanya
Almanya’nın mühendislik, tarih, mimarlık, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi gibi alanlarda üst seviyede olması, Erasmus yapacak öğrencilerin aklını çelecek önemli etmenlerden bazılarıdır. Gelişmiş teknolojiler ile donatılmış üniversiteler, özellikle mühendislik ve mimarlık öğrenciler için tam bir rüya gibi gelebilir. Ayrıca öğrenciye değer verilen bir ülke. Almanya’da tüm üniversitelerin ücretsiz olduğunu bilmiyorsanızi biz söyleyelim. Euro kullanan bir ülke olduğu için, bize döviz kurundan ötürü pahalı gelen bir ülke, evet. Ama yine de öğrenci indirimleri ve çeşitli imkanlardan faydalanarak, maddi zorluğu minimum seviyeye düşürebilirsiniz. Kültür ve sanat anlamında da über bir tatmin sağlaacak bu ülke için, çok fazla düşünmenize gerek yok. ☺
  1. İspanya
Bu Akdeniz ülkesi de sizleri kendisine hayran bırakabilir ve geri dönmek istemeyebilirsiniz. Tarihi ve kültürü bir kenara, eğlencesi bir kenara. Hangi birine vakit ayıracağınızı şaşar kalırsınız. Şehirlerin orta yerindeki ücretsiz plajlar mı, ikram gelen tapaslar mı, ne ararsanız! Yalnız bu ülkede, öğlen vakti hayat duruyor. Neden mi? Siesta yapıyorlar da ondan. İspanya, diğer Avrupa ülkelerine kıyasla çok da cep yakmayacak cinsten bir fiyat aralığına sahip. Endişelenmenize gerek yok.
  1. Çek cumhuriyeti
Avrupa’nın adeta masal diyarı olan Çek Cumhuriyeti, Erasmus programı ile en çok gidilen ülkelerin başında geliyor. Diğer Avrupa ülkelerini de rahatlıkla gezebileceğiniz bu ülkede Erasmus öğrenciliğinin tadını dilediğinizce çıkarabilirsiniz. Sanat, konservatuvar, ekonomi gibi alanlarda eğitim gören öğrencilerin Çek Cumhuriyetini tercih etmesi, çok daha faydalı olacaktır diye umuyoruz. Bu güzel ülke, size de biraz pahalı gelebilir. Naçizane tavsiyemiz, harcamalarınıza çok dikkat edin.

Şimdiden yepyeni deneyimleriniz için bol şans!

1 yorum:

  1. erasmus icin en uygunu kesinlikle polonya. oldukca ucuz ve insanlar da cok tatli

    YanıtlaSil