13 Kasım 2017 Pazartesi

YÜRÜYEREK SEYAHAT ETMEYİ BİR DENEYİN

Her yiğidin bir yoğurt yiyişi varsa; her seyahatseverin de bir seyahat aracı vardır. Kimi arabasını tercih eder, kimi bisikletini. Neyi tercih ederse etsin, amaçta seyahat hedefine ulaşır ve keşfetme arzusunu karşılar mı? Evet. Ancak bir araç daha var ki, ya da yok; en zoru ve en özgür hissettireni muhtemelen: Yürüyerek seyahat. Kolaylığa ve rahata alıştığımız hayatımızda bizi en zorlayacak aktivite gibi görünse de aslında en çok ihtiyacımız olan ve muhtemelen bize en iyi gelecek  seçenektir, yürüyerek seyahat etmek. Size sunduğu avantajlar neler mi? Birlikte bakalım:
  1. Özgür Hissedin
İlk defa gittiğiniz bir şehri gezmek için haritanızı elinize alın ve tabana kuvvet, sokakların arasına dalın. Bu duygu, hem şehrin içindeki hislerinizi ve keşif tutkunuzu katlayacak hem de kaybolmanız durumunda yerel hakla sohbet etmek için size harika bir bahane yaratacaktır. Üstelik oranın yerlilerinden tavsiye aldığınız değişik mekânlar ı belki rotanıza ekleyecek veya hiç bilinmeyen hikâyeleri ile seyahatinizi renklendirecek.
  1. Kalabalıktan Kaçın

Şehir merkezinin o tantanalı gürültüsü ve kalabalık trafiği hiç canınızı sıkmasın. Giyin yürüyüş ayakkabılarınızı, takın srt çantanızı. Tamamdır. Sora sora, göre göre keşfedin şehrin her ayrıntısını. Hem sıkışık ve bunaltıcı otobüslerden hem de pahalı ve dolaştıran taksilerden de kurtulmuş olursunuz. Yol parası maliyetiniz de minimuma iner, yürüyerek hissettiğiniz rahatlık da yanınıza kar kalır. Bir deneyin, vazgeçemeyeceksiniz.

  1. Gezerken Spor Yapın

Yürümenin en büyük avantajı ise başlı başına bir sportif aktivite olmasıdır. 70 kg birisi 1 saatlik yürüyüş sonunda yaklaşık 314 kalori yakar. Bunun yanında kalp ritminin düzenlenmesi, yürürken alınan oksijen miktarının artması, yavaş hareket etmenin yarattığı keyif ve dinginlik de vücudumuz için oldukça faydalı. Hala ikna olmadınız mı?
  1. Doğaya Dokunun

Yürüyerek seyahat, insanın kendine yapabileceği en doğal ve vücuduna en uygun aktivitedir. Durum böyle olunca keyfini sonuna kadar yaşamak için botanik parklarda, ormanlık alanlarda ve hatta yağmur ormanlarında yürümeye ne dersiniz? Böylece çevrenizi saran doğanın bir parçası olduğunuzu hisseder, bitkilere dokunabilir, kokusunu soluyabilir ve birçok canlıyı gözleme imkânı bulursunuz.
  1. Aidiyet Duygusunu Hissedin

Hiç bilmediğiniz bir şehirde ya da kasabada kendi kendinize yürüyerek keşfe çıktığınızda, gittiğiniz o beldeyi sokak sokak yaşamak, bir süre sonra size, oraya aitlik hissiyatı kazandıracaktır.


Üstü açık tur otobüslerinden hep birlikte fotoğraf çekenler, taksi ile ulaşım sağlarken camdan etrafı izleyenler maalesef bulundukları yeri uzaktan izlemekle yetinir. Yürümeye başladığınız anda bulunduğunuz yerin bir parçası olursunuz ve kendinizi oraya ait hissedersiniz. Bunu yeterince uzun süre, farklı yerlerde yaparsanız bir süre sonra bu dünyaya ait olduğunuzu gerçekten hissedersiniz.


Uçak, otobüs ve ido biletleri için biletler.com adresine bir göz atabilirsiniz.

1 yorum: