24 Kasım 2017 Cuma

Issız Mahalle: Aktepe


Ankara’nın Keçiören Belediyesi’ne bağlı olarak bulunan Aktepe Mahallesi, kendi halinde, sessiz ve biraz da köhne bir mahalle olarak biliniyor. Ara sokakları pek tekin olmayan ve akşam çöktüğünde daha da ıssızlaşan bu yerde talihsiz olaylar ne yazık ki meydana gelebiliyor.
Keçiören Belediyesi’ne bağlı bulunan Spor Tesisleri ile sadece bölge halkını değil, yakın çevreden de pek çok sporseveri kendine çekiyor. Tesiste hizmet veren bir açık bir kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, step-aerobik salonu ve 1 adet bay bayan saunası mevcut bulunmakta. Açık havuz yarı olimpik olarak hizmet vermektedir. Kapalı havuz bay-bayan seans sistemi ile çalışmakta ve üyeler, üye misafirleri ve 7 yaş üstü çocuklara hizmet vermektedir. Ayrıca yaz okulu yüzme etkinlikleri de kapalı havuzda gerçekleştirilmektedir.  Halkın gelirine ve sosyal düzeyine uygun olarak fiyat tarifesi belirleyen tesis, bölge için oldukça önemli bir değer olarak yer alıyor.
Mahalle sınırları içinde bulunan pek çok sakin park ve her düzeyden eğitim veren okullar, mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarına cevap veriyor. Özellikle Aktepe İlçe Halk Kütüphanesi ve muhtarlık binasının da içinde bulunduğu Barbaros Hayrettin Paşa Parkı, hem gençlerin hem de ailelerin uğrak yerlerinden biri. Bunun dışında Şehit Başkomser Osman İnal Parkı da mahallenin bir diğer büyük ölçekli parkı olarak hizmet veriyor. Mahalle içinde pek çok kafe, restoran ve fırın da yer alıyor.

Keçiören metrosu hizmet vermeye başlamadan önce bu mahalle içinde bulunan Aktepe otobüslerinin son durağında artık ring otobüsleri bulunuyor. Metro istasyonlarına kadar ring hizmeti veren bu otobüslerin bölgedeki ilk durağı yine aynı yer. Metrodan başka, dolmuş ve özel halk otobüsü ile de mahalle bölgesine ulaşım imkânı bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder