16 Kasım 2017 Perşembe

2017’nin En İyi Seyahat Listesi

Dünyanın bir numaralı seyahat rehberlerinden Lonely Planet, 2017’nin en iyi seyahat listesini açıkladı!
Lonely Planet’ın 2017’de mutlaka görmenizi önerdiği ülkelerin ilk sırasında Kanada var. Bölge olarak Peru’nun Choquequirao bölgesi; şehir olarak ise Fransa’nın gastronomi ve şaraplarıyla ünlenmiş Bordeaux listede ilk sırada yerlerini alıyor.
Lonely Planet’a göre 2017’nin en iyi seyahat lokasyonlarından merak ettiklerinizi sizler için derledik:
Kanada
Kanada Kuzey Amerika kıtasının en kuzeyinde bulunan ülkedir. Başkenti Ottawa'dır. Eski bir Fransız ve İngiliz kolonisi olan Kanada’da her iki kültürün etkilerini de görmek mümkündür. Resmi dilleri İngilizce ve Fransızca olan ülke, alan bakımından dünyanın en geniş ikinci ülkesidir. Ancak nüfusunun az olması nedeniyle kilometrekarede 3 kişi gibi çok düşük bir nüfus yoğunluğuna sahiptir.
Kanada, gelişmiş teknolojisi, yüksek yaşam standartları, doğal güzellikleri ve düşük suç oranıyla Kanada, herkesin göz bebeği olan bir memleket. Niagara Şelaleleri ve dünyanın en büyük hayvanat bahçesi Toronto Zoo bu ülke sınırları içinde. Ha bir de Justin Trudeau gibi bir başbakanları var.

Kolombiya
Uzun yıllar İspanya sömürgesi altında kalmış ve kolonyel şehirlerin korunduğu ülkenin Cartagena kenti, UNESCO koruması altında bulunan bu ülkede, Karayip’in eşsiz ve büyüleyici kumsallarının ve mercanların yanı sıra, zirveleri beyaz örtü ile örtülü dağları ve pek çok farklı kuş türü ile balta girmemiş muhteşem ormanları sizleri bekliyor. Aynı zamanda salsanın da anavatanı olan bu memlekette, müziğe ve dansa doyabilirsiniz.

Finlandiya
Rus yazar Petrov’un, seyahati sırasında kaleme aldığı ébeyaz Zambakların Ülkesindeé adlı kitabından sonra, bu adla anılmaya başlanan Finlandiya, Avrupa’nın en düşük nüfus yoğunluğuna sahip olan bir ülkedir. Yaşam standartları çok yüksek ve eğitim alanında da oldukça başarılı olan bu ülkenin büyük kısmı düz ovalardan oluşmaktadır. Dağlık alan oldukça azdır.Ünlü telefon markası Nokia’nın da doğduğu ülke burasıdır.
Dominik
Cristoph Colomb’un dünyayı dolaşırken ilk ayak bastığı yer olarak bilinen Dominik Cumhuriyeti, Karayipler’deki Hİsponyola Adası’nda bulunmaktadır. Atlantik Okyanusu’nun uçsuz maviliği ve tertemiz plajlarıyla Dominik, Karayipler Bölgesi’nin en önemli turizm merkezlerinden biridir.

Nepal
Dünya’nın en yüksek tepesi Everest’i sınırları içerisinde bulunduran Nepal, mistik havası ve tropikal iklimi ile gezgincilerin en merak ettiği ülkelerin başında yer alır. Katmandu'da bulunan Pashupatinath Tapınağı Hinduizm tanrısı Şiva'nın tapınağı olarak kabul edilen bir Hinduizm tapınağıdır ve de UNESCO Dünya Mirasları listesinde bulunmaktadır.

Bermuda
Bermuda, tam adıyla Bermuda Adaları, Atlas Okyanusu'nda, ABD'nin doğu ve Karayipler'in kuzey açıklarında bir takımadadır. İngiltere'nin denizaşırı topraklarından biridir. İpeksi pembe kum ve parlak mavi denizden oluşan muhteşem bir doğa harikası olan At Nalı Körfezi, Bermuda'nın en ünlü plajı ve en popüler uğrak yerlerinden biridir. St. George adası Bermuda'nın doğum yeridir. Bu güzel ada UNESCO Dünya Mirası Listesindedir ve Batı Yarımküre'd eki en erken İngiliz yerleşim yeridir.
Moğolistan
“Mavi göklerin ülkesi”. Moğolistan, sahip olfuğu yüzölçümü ile dünyanın en büyük ülkelerinden biridir. Moğolistan’da halen gelenekesel yaşam tarzı sürüdülmektedir ve halk genel olarak kanvastan yapılan çadırlarda yaşamaktadır. Ulaşım için deveyi kullan Moğollar, güreş, okçuluk ve at binmede oldukça ustalaşmıştırlar. Gobi Çölü ve karlar altındaki Bayan-Ölgi Dağı en önemli turistik yerlerinden biridir.

Umman
Umman Sultanlığı, güneybatı Asya'da, Arap Yarımadası'nın güneydoğusu kıyısında yer alır. Kuzeybatıda Birleşik Arap Emirlikleri, batıda Suudi Arabistan, güneybatıda ise Yemen ile sınır komşusudur. Deve yolculukları, çölde kamp imkanı ve uçsuz kanyonları ile maceraseverleri heyecanlandıracak farklı bir konumda bulunan Umman “ateşin anası” anlamına gelir. Masal diyarı gibi olan bu ülkeyi ziyaret için en uygun dönem ekim ve nisan arası dönemdir.


1 yorum: