18 Kasım 2017 Cumartesi

Altınpark Mahallesi


Bir tarafında Turgut Özal Bulvarı diğer tarafında İrfan Baştuğ Caddesi bulunan ve Ankara’nın Altındağ ilçesine bağlı bu mahalle, gayet sakin ve kendi halinde insanların yaşadığı bir muhit olma özelliğinde. Mahalle ile anı adı paylaşan Altınpark parkı ise, bölgede en çok bilinen ve çeşitli kültürel aktivitelere ev sahipliği de yapan bir yer. İçerisinde bulunan gölet ve çok sayıdaki etkinlik alanı ile sadece bölge sakinlerinin değil, bölgeye yakın semtlerden de ziyadesi ile ziyaretçi çeken bir park. Park, içindeki düğün salonları, Feza Gürsey Bilim Merkezi ve halı saha ile oldukça geniş ve türlülük barındıran bir yer. Parkın çevresinde Anadolu liseleri ile ilkokullar da bulunuyor. Siteler Polis Merkezi Amirliği de, yine mahallenin bitiminde konuşlanmış durumda.
Altınpark Mahallesi içinde çok sayıda kendi halinde ve samimi esnaf işletmeleri mevcut bulunuyor. Mahalle sakini vatandaşlar da öyle olduğundan, tatlı ve sıcakkanlı insanlara her köşe başında rast gelebiliyorsunuz.
Mahallede ve mahallenin yakın civarlarında eğitim veren liseler çok fazla olduğundan, mahalle de buna göre şekil almış. Kafeler ve pastaneler oldukça fazla sayıda Altınpark Mahallesi’nde yer alıyor. Uygun fiyatlarla aşağı yukarı aradığınız birçok şeyi bulabileceğiniz bu kafe ve pastaneler dışında, küçük çaplı restoranlar ve lokantalarda da oturup yemeğinizi yiyebilmeniz pek tabii mümkün. Bildiğimiz mahalle profili çizgisini birebir yansıtan bir yer olan Altınpark Mahallesi, gezmek için değil belki ama yaşamak için rahat ve huzur dolu bir bölge.  

Altınpark Mahallesi, İrfan Baştuğ Caddesi üzerinde yer aldığından, ulaşım olanağı, Ankara’nın pek çok yerinden kolayca sağlanabiliyor. Dolmuş ve otobüsler ile mahalleye varmak mümkün.

2 yorum: