22 Ağustos 2017 Salı

Takviminize eklemeniz gereken ünlü festivaller ve karnavallar

Yurt dışı seyahatinizi planlamadan önce mutlaka takviminize eklemeniz gereken dünyaca ünlü festivaller ve karnavalları sizler için derledik. Yurt dışı seyahatlerinizi karnaval ve festival tarihlerine denk getirerek hem gideceğiniz ülkeyi daha yakından tanıyabilir, hem de çok eğlenebilirsiniz.



1. Venedik Karnavalı (Carnivale Di Venezia) Venedik, İtalya (Ocak sonu – Şubat ortası)
İlk kez 11. yüzyılda düzenlenen Venedik Karnavalı, 18. yüzyıla kadar devam etmiş. Bir süre ara verdikten sonra 1979 itibariyle tekrar kutlanmaya başlanmış. Kanallarla çevrili Venedik’i görmek istiyorsanız, gezinizi dünyaca ünlü karnaval zamanına denk getirerek, renkli giysileri ve maskeleriyle dolaşan insanların arasında bu coşkuyu siz de yaşayabilirsiniz.

Karnavalı en güzel St. Mark Meydanı’nda izleyebilirsiniz. Karnaval boyunca harika fotoğraflar çekebilir, partilere katılabilirsiniz. Bu arada karnavalın son gününde zombi yürüyüşü düzenlendiğini anımsatmakta da fayda var. Önümüzdeki yıl 27 Ocak-13 Şubat 2018 arasında düzenlenecek festival için şimdiden rezervasyon yaptırmaya başlayabilirsiniz. Çünkü bu karnaval gerçekten çok kalabalık oluyor!

2. Ekim Festivali (Oktoberfest ) Münih, Almanya (Eylül sonu – Ekim başı)
Eğer sonbaharda Almanya’ya gezi planlıyorsanız, seyahatinizi dünyanın en bilinen festivallerinden olan Oktoberfest’e denk getirebilirsiniz. Her yıl 6 milyondan fazla kişinin katıldığı bu iki haftalık festivalde, geleneksel Bayvera kıyafetleri, müzikleri, bira çadırları ile Alman kültürünü yakından tanımak çok eğlenceli bir deneyim olabilir. Hafta sonları bira çadırları önünde saatlerce kuyrukta bekleyebileceğinizi hatırlatmak isteriz.

3. Yağlı Salı (Mardi Gras), New Orleans, Luisiana – ABD (2 Şubat ile 9 Mart arası)
Amerika seyahatinizi planlarken New Orleans’ta düzenlenen Mardi Gras festivaline denk getirirseniz, rengarenk giysilerle düzenlenen karnaval yürüyüşünü, dans ve tiyatro gösterilerini izleyebilir; yiyecek içecek festivalleri ve spor karşılaşmalarıyla zenginleşen etkinlikerle gezinizi unutulmaz kılabilirsiniz.
Amerika’nın çılgın festivallerine tanık olmak için iki hafta süren Mardi Gras iyi bir fırsat olabilir!

4. Rio Karnavalı, Rio De Janeiro, Brezilya, (Şubat başı)
Dünyanın en ünlü karnavalları arasında yer alan Rio Karnavalı’nda samba okullarının rekabetine ve renkli görüntülere tanık olmak muhteşem bir deneyim olabilir. Stadyumda yapılan samba okulu gösterisi hariç festivalde yer alan etkinlikler ücretsiz. Dans, müzik ve eğlencenin ruhuna kendinizi kaptırarak partilere katılabilir, 4 gün boyunca çılgınca eğlenebilirsiniz.

5. Kuzey Işıkları, İsveç, Norveç, Finlandiya, İzlanda (Eylül – Nisan arası)
Kutup ışıkları da denilen bu mükemmel doğa harikası ışıklar, yeryüzünün manyetik alanı ve güneşin etkileşimi sonucunda kutup bölgelerinde oluşuyor. İsveç, Norveç, Finlandiya, İzlanda gibi ülkelerden birine seyahat planlamayı düşünüyorsanız, bu plana kuzey ışıklarını görme maddesini eklemeyi unutmayın.

Bu ışıklar Eylül ve Nisan arasında geceleri görünüyor. Aktivitelerin en yoğun olduğu aylar ise Aralık ve Ocak ayları. İnanılmaz manzaralara şahit olabilir, hayatınızın en unutulmaz deneyimini bu ışıkları gözleyerek yaşayabilirsiniz.

1 yorum:

  1. hepsi birnirinden eğlenceliye benziyor. teşekkürler rabia hanım

    YanıtlaSil