17 Ağustos 2017 Perşembe

Artık yurt dışı seyahatinin zamanı gelmedi mi?




Günümüz şartlarında artık yurt dışı tatilleri hayal olmaktan çıktı. Uygun uçak biletleri, erken rezervasyon, kampanya ve promosyon fırsatlarının yanı sıra vizesiz seyahat imkanlarıyla kısa tatil aralıkların da bile güzel ve doya doya yurt dışı seyahatleri planlanabişmektedir.
Vizesiz seyahat imkanları ve hava yolu şirketlerinin düzenlediği kampanyalar, yurt dışı tatilini artık daha cazip hale getiriyor. Avantajları sayesinde seçtiğiniz ve ilk defa çıkacağınız yurt dışı tatilinde eğlenceli zaman geçirmenizin yolu ise eksiksiz bir ön hazırlık yapmanızdan geçiyor. İlk defa çıkacağınız yurt dışı seyahati öncesi yapacağınız ön hazırlık sırasında dikkat etmeniz gereken noktaları sizler için sıraladık.

1. Gezilecek Yerler Listesi için Araştırma Yapın

Seyahatinizin kısıtlı günlerini yer arayarak geçirmek yerine tatil öncesi rota planlaması yaparak gideceğiniz şehrin veya bölgenin önemli noktalarını önceden öğrenebilirsiniz. Bireysel olarak seyahat edenlerin sık kullandığı bu yöntem için rehber kitaplar ve tatil sitelerinin yayınladıkları öneriler en doyurucu kaynaklar olarak biliniyor. Bu kaynakların yanı sıra seyahat noktasına ulaştığınızda önemli yerleri ziyaret etmek için mobil uygulamaları veya yerel turları kullanabilirsiniz.

2. Seyahat Edeceğiniz Ülkenin Yemek Kültürünü Öğrenin

Yurt dışına yaptığınız seyahatlerde gideceğiniz ülkenin mutfak kültürünün sizin damak tadınız ile uyumlu olmayacağı gerçeğini kabullenmeniz gerekiyor. Bu yüzden online veya basılı kaynaklardan araştırma yaparak gideceğiniz yerde bulunan ve hoşunuza giden yemekleri menüsünde barındıran restoranları öğrenebilirsiniz. Ayrıca restoran bulana kadar açlığınızı bastırmak için süpermarketlerde satılan atıştırmalıklardan faydalanabilirsiniz.

3. Seyahat Öncesi Sağlık Kontrolüne Zaman Ayırın

Seyahat öncesi kendinize zaman ayırıp, detaylı sağlık kontrolünden geçerek tatilde geçireceğiniz keyifli ve huzur dolu günlerin kötü sürprizlerle dolu sıkıntılı anlara dönüşmesini engelleyebilirsiniz. Özel sağlık sigortanız varsa poliçeniz dâhilinde yurt dışında ne gibi hizmetlerden yararlanabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Sigortanız yoksa ve seyahat sırasında oluşabilecek riskleri minimuma indirgemek isterseniz seyahat sigortası yaptırmayı tercih edebilirsiniz.

4. Hava Durumuna Göz Atın

Daha hava alanındayken beklentinizin aksine hava şartları ile karşılaşmamak için uçuş tarihinizden döneceğiniz güne kadar olan meteoroloji tahminlerini takibe alabilirsiniz. Özellikle deniz aşırı gidilen veya kıta değiştirilen yolculuklar için online hava durumu servisleri detaylı çözümler sunuyor. Eğer bulunduğunuz yerden daha sıcak veya daha soğuk bir lokasyona seyahat ediyorsanız taşıması kolay bir çanta içerisinde yedek eşyalar bulundurabilirsiniz.

5. Kur Bilgilerini Öğrenerek Yola Çıkın

Gideceğiniz ülkelerin para birimlerinin Türk Lirası’na karşı olan değerlerini öğrenerek seyahat bütçenizi doğru bir şekilde hesaplayabilirsiniz. Kur takibi, beklenmedik değer kayıplarının ve bütçe kısıtlamalarının önüne geçtiği için tatilde keyfinizin kaçmasını engelliyor. Yanında çok fazla para taşımak istemeyenler içinse kredi kartı hem zaman kaybı, hem de döviz bürolarının komisyonları gibi dertleri ortadan kaldırıyor. Komisyon ödememek için ATM’leri de tercih edebilirsiniz.

6. Bagaj Hakkını Düşünerek Bavulları Hazırlayın

Her hava yolu şirketi farklı bagaj kabul kuralları uyguluyor. Seyahat için kullanacağınız şirketin bagaj kabul ile ilgili şartlarını öğrenerek ekstra ücret ödemekten kurtulabilirsiniz. Bu konuda araştırma yaparak hava yolu şirketlerinin bagaj hakkı avantajlı uçuş paketlerini satın alabilirsiniz. Ayrıca çok fazla sayıda eşya yerine gideceğiniz ortamda daha çok işinize yarayacak fonksiyonel giysiler, şarj cihazları, hacmi küçük bakım ürünleri gibi eşyalara bavulunuzda öncelik tanıyabilirsiniz.

7. Roaming Yerine Küresel Veri Alışverişini Tercih Edin

Roaming(dolaşım), telekom firmalarının yurt dışına çıkan abonelerine bulundukları ülkedeki telekom şirketlerinin altyapısını kullanarak hizmet vermeye devam etmesi anlamına geliyor. Eğer cep telefonunuz destekliyorsa yurt dışına çıktığınızda “roaming” yerine genellikle daha ucuz olan küresel veri alışverişini kullanabilirsiniz. Ancak bu serviste de bir ücrete tabi tutulacağınız için GSM operatörünüzün küresel veri alışverişi tarifesini öğrenmeniz gerekiyor. Veri kullanımına ücret ödemek istemiyorsanız mobil cihazlarınıza ücretsiz Wi-Fi noktalarını gösteren veya offline çalışan uygulamaları indirebilirsiniz.

1 yorum:

  1. evettt. tavsiyeler çok yararlı. çok teşekkürler rabia hanım

    YanıtlaSil